Настоящият президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган изостава зад основния си

...
Настоящият президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган изостава зад основния си
Коментари Харесай

Кандидатът на опозицията в Турция набира над 10% преднина пред Ердоган


Настоящият президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган изостава зад главния си конкурент Кемал Кълъчдароглу, който управлява опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) и е издигнат от опозиционния блок ''Национален алианс'', демонстрират изследвания, оповестени два месеца преди президентските избори на 14 май, написа Euroactive.

В момента Кълъчдароглу води с почти 56% от гласовете, до момента в който Ердоган изостава с едвам 44%, установява проучване на Europe Elects. Ако тази наклонност продължи, Кълъчдароглу ще излезе победител и ще размени Ердоган. 

Въпреки това съществуват опасения по отношение на демократичните резултати след изборите в Турция и дали Ердоган ще е подготвен да се откаже от властта, в случай че бъде надвит. През 2017 година актуалният президент усили президентския мандат от четири години на пет. Неговата администрация е изправена пред обвинявания в подкопаване на демократичните правила през последните години, като критиците настояват, че той консолидира властта и репресира политическата съпротива.

В момента шест имена са оповестили своята кандидатура за президентските избори в Турция, приоимня Euronews. Ако нито един претендент не завоюва повече от 50% от гласовете на първия тур, на 28 май ще се организира балотаж сред първите двама противници.

Лидерът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу съумя нощес да събере зад себе си разпокъсаните съперници на президента Реджеп Ердоган, с цел да се яви като противник на президента на президентските избори на 14 май. Наричан

Наддаване

Двамата съперници Ердоган и Кълъчдароглу  се състезават с обещания кой по-бързо ще възвърне развалената след земетресенията на 6 февруари инфраструктура в Турция.

Ердоган даде обещание, че всичко ще бъде възстановено в рамките на една година, съобщи турският проправителствен в. " Тюркийе ". Кемал Кълъчдароглу пък обеща да обезпечи безвъзмездни жилища на потърпевшите от опустошителните трусове, в случай че завоюва изборите, съобщи турската телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР